Att ha en ung och fräsch hud är det många som eftersträvar. Det är dock många faktorer som spelar roll för hur huden mår. Om du vill ha en fräsch och ungdomlig hud är det viktigt att du vårdar den både från insidan och utsidan. Rätt hudvårdsprodukter är a och o när du ska ta hand om huden från utsidan. Ett tips är att kolla in Elixir som är en väldigt exklusiv hudvårdsserie som har en dokumenterad effekt mot åldrande hud. Elixir fungerar även väldigt bra om du har hudproblem. Innehållet i produkterna från Elixir både förbättrar och upprätthåller hudens hälsa på ett bra sätt.

Solen kan skada huden

Förutom att använda riktigt bra produkter ska du alltid skydda din hud när du vistas utomhus i solen. Strålarna från solen kan orsaka skador i huden som leder till rynkor. Att få rynkor i förtid är inte alltid det roligaste om du försöker hålla din hud frisk och ung. Använd alltid solskyddsfaktor under sommaren när du är på stranden. Sedan kan det vara en fördel att ha en dagkräm som innehållet SPF för att veta att du alltid är skyddad.

Träning är positivt förhuden

Du kan även ta hand om din hud från insidan genom träning och att äta en hälsosam kost. Du kan även komplettera kosten med bra kosttillskott som ger huden och kroppen en extra boost. Träning är bra för att det ökar blodcirkulationen, vilket är positivt för huden. Dessutom blir näringstillförseln till huden bättre när du tränar. Träningen gör att du mår bra och det ger dig en utstrålning som syns i ditt ansikte och det påverkar ditt utseende positivt. Rosiga kinder av träning gör även att du ser fräsch och välmående ut.

Satsa på en allsidig kost

Kollagen är ett fiberprotein som är viktigt för kroppens stödjevävnad och är väldigt betydelsefullt om du vill ha en slät hud. Med åren minskar kollagenproduktionen samtidigt som huden åldras. För att bromsa hudens åldrande kan du satsa på att äta kollagen som kosttillskott. C-vitamin är också viktigt för att ha en normal kollagenproduktion och det kan du även äta i form av kosttillskott om du inte får i dig tillräckligt via maten. Vitamin B5 är en väldigt viktig vitamin för huden eftersom den hjälper till att återfukta huden och reparera skadad hud. Utöver kosttillskott är det alltid bra att äta en allsidig kost som är fullproppad med näring för att ge huden de bästa förutsättningarna att kunna stråla och se fräsch ut.