Flyttar man ut till en lantlig miljö och tränar i det gröna, får man i sig mer syre. Det är också alltid bra att man också får i sig alla de vitaminer man behöver genom bra kosttillskott. Att bo på landet ger fler möjligheter att hitta fina joggingspår och man kan prova på att ta en nattrunda med jogging på lämplig landsväg. Då det är mörkare på landsbygden och man vill köra till ett bra ställe att jogga på natten, kan man skaffa en extraljusramp till bilen.

Effektiv och modern extraljusramp

När man bor ute på landet nära naturen och lite mer avsides från bebyggelse, kan det bli mycket mörkt på landsvägarna. Under årstider som höst och vinter blir det extra mörkt när man bor på landsbygden. Då kan det vara smart att köpa en extraljusramp från nordeye.com för en bra upplyst omgivning när man kör på kvällarna. På nordeye.com finns det ett stort utbud av extraljusramper som man kan välja mellan med kraftfulla LED-lampor för bra mörkerkörning. På nordeye.com kan man köpa från ett brett sortiment med extraljusramper av flertalet kända leverantörer som Lazer, CAD, Flextra, BriodLights, Nikid, SAE eller Rigid Industries. När man skaffar en kraftfull extraljusramp till bilen, kan man lätt se i mörkret på landet om man till exempel ska ut och löpträna med nattlöpning.

Träning och kosttillskott i det gröna

Ny forskning visar att det är mycket mer hälsosamt att löpa i naturen då man blir friskare och piggare med allt det syre som skogen kan ge. Även om man får mycket bra träning i naturen och blir piggare, är det också bra att få i sig kosttillskott så att alla vitaminer i kroppen täcks. Det är dock alltid viktigt att inte överdosera och bara ta det som man vet med sig att man har brist på. Är man till exempel vegan och tränar mycket, är det bra att ta kosttillskott av B12, D-vitamin, omega-3, selen, kalcium och bland annat zink. Äter man kött så får man i sig mer av de vitaminer man kan behöva, men kött ska alltid ätas med måtta. Viktigast när man också äter kosttillskott, är att man inte förlitar sig mer på bara vitaminerna, utan även att man får i sig en varierad och naturlig kost.

Att bo på landsbygden är ett liv som skapar en bättre hälsa men innebär mer lugn och ro. Förutom fördelarna med så mycket frisk luft, kan man hitta många bra ställen att löpträna på i skogarna. Studier visar att det finns många fördelar att löpträna i mörker och det kan ge en riktig adrenalinkick. Det blir också lättare att hitta spår att löpträna på i mörkret om man har en extraljusramp från nordeye.com på bilen när man kör på kvällen. Det man ska tänka på när man löptränar i mörker är att man har en pannlampa, samt gärna håller sig till stabila grusvägar som ofta passar bättre för mörkerlöpning. Har man en extraljusramp på bilen i mörkret, blir det också mycket lättare att leta fram en passande grusväg som man kan springa på.