För att få goda resultat när det kommer till träning spelar kosten en väldigt viktig roll. Du behöver ge kroppen rätt bränsle för att träningen ska ge resultaten du önskar få. Vad du ska äta beror på vad du har för målsättning med din träning. Men generellt är det viktigt att ge kroppen en bra fördelning av kolhydrater, fett och protein. Att komplettera huvudmåltiderna med mellanmål är perfekt för att öka chanserna att ge kroppen det den behöver. Frågan är då ”Vad är ett lagom mellanmål?” och på den frågan finns många svar eftersom det beror på individen och vad den behöver äta. En banan kan räcka till en person medan en annan behöver en smoothie och en macka för att bli nöjd.

Vad är ett lagom mellanmål?

Ett bra mellanmål kan egentligen bestå av vad som helst bara det är näringsrikt. Om du exempelvis styrketränar kan ett proteinrikt mellanmål vara bra för att kunna få tillfredsställande resultat. Det finns inga rätt eller fel när det kommer till mellanmålets storlek. Frukt och nötter är ett exempel på ett bra mellanmål som ger kolhydrater, fett och protein. Mjölk och en banan kan vara perfekt innan ett träningspass för att få extra energi. Kokta ägg är ett annat riktigt bra mellanmål som innehåller massor med nyttigheter.

Mellanmål efter träning

Ett mellanmål är perfekt att inta direkt efter ett träningspass. När musklerna är nedbrutna och glykogendepåerna är reducerade är det fördelaktigt att förse kroppen med någon form av energi. När kroppen får energi kan den växa och bli starkare, vilket väldigt viktigt om du vill bygga muskler.

Träning