Många som tränar tar även olika kosttillskott för att stötta kroppen ytterligare. Det är en kombination som är väldigt enkel men som trots allt inte är särskilt naturlig. Om du däremot börjar odla örter, kryddor och grönsaker där hemma får du väldigt mycket näring på helt naturlig väg.

Ren och skär näring

Tanken på att börja odla hemma kan vara lätt att slå undan om du inte provat det förut, men faktum är att det är betydligt lättare än man kan tro. Idag finns en mängd hjälpmedel, speciellt om du inte har en trädgård att odla i utan kanske bara har ditt eget lilla kök att tillgå. Det finns till exempel växtlampor och odlingsstationer som både är snygga och som får växterna att frodas, och vill du få extra stöttning kan du odla grönsaker med Wexthuset, där du hittar många experter på just odling. Du kan börja i liten skala och utöka allt eftersom du lär dig, och det kan mycket väl vara så att du hittar ett nytt intresse. När det kommer till träningen kan dina odlingar innebära att du får ren och obesprutad näring, färdig att plockas, ätas och tillagas precis som du vill, och att få näring direkt från maten är ofta bättre än genom tabletter. Eftersom du odlar själv kan du se till att jorden är rik på näring på ett sätt som många åkrar och fält tyvärr inte är längre.

Kombinera odling med tillskott

Beroende på vad du odlar och vilka kosttillskott du normalt tar, är det förmodligen bäst att kombinera dina grönsaker, örter och kryddor med de tillskott du behöver. Det kommer dock alltid vara väldigt positivt att få i dig kroppens byggstenar genom det du äter, jämfört med tabletter och pulver. Har du dessutom en trädgård har du betydligt större möjligheter att odla mer och med större mångfald än om du endast odlar inomhus.