Med träning kan du göra stora förändringar på kroppen. Du kan minska underhudsfett och bygga muskler och få en helt annan kroppsform. Om du har varit överviktig och tränat dig till en smalare kroppsform kan du få en del hudöverskott. Med åldern förändras kroppen och hudens förmåga att dra ihop sig blir sämre med åren. Om du har mycket lös hud som gör dig obekväm att ha badkläder eller på annat sätt får dig att må dåligt behöver du inte misströsta. Det finns hjälp att få. Hos citadellkliniken.com kan du exempelvis genomgå en bukplastik. Vid en bukplastik stramas huden åt, slätas ut och överskott av hud avlägsnas. De erbjuder också andra tjänster inom området.

Styrketräning är bra för att bränna fett

Om du inte kommit igång med din kroppsförändring finns det några tips för att komma igång. Oavsett om du är man eller kvinna är det två saker du behöver göra: bygga muskelmassa och minska fettprocenten på kroppen. Det låter väldigt enkelt men är svårare att genomföra. För att bygga muskler behöver du utsätta kroppen för styrketräning. Det fina med styrketräning är att den bränner fett när du vilar. Större muskler bränner helt enkelt mer fett än små muskler. Alla har olika förutsättningar när det kommer till styrketräning. Det viktigaste är att ha en bra teknik för att få ut maximalt av träningen och för att undvika att bli skadad. Boka en tid med en personlig tränare om du känner dig osäker. Du kan absolut styrketräna hemma. Du kan investera i några hantlar och en träningsmatta, med det kommer du långt. När du ska börja träna är det bra att inte gå ut för hårt i början. Om du gör det finns det risk för att du inte orkar hålla samma tempo och ger upp. Tänk på att träna igenom hela kroppen. Det är bra att starta med basövningar när du är nybörjare.

Kosten är en viktig del

Du ska komma ihåg att det inte bara träningen som avgör om du går ner i vikt eller bygger stora muskler. Vad du äter spelar stor roll i vilka resultat du får av träningen. Därför ska du se över dina kostvanor och försöka äta bra och nyttig mat. Det är viktigt att du inte äter varken för lite eller för mycket.