Det finns många olika sätt att träna på och det är en smaksak vad som passar bäst för en själv. Här kommer du att få läsa om hur det är att träna på gym. De flesta har någon gång provat att gå på gym. Ett gym är en lokal där det finns massvis med träningsredskap och träningsmaskiner. I ett gym brukar det alltid finnas ett rum för kondition och ett rum för styrketräning. I rummet för kondition kan du till exempel gå eller springa på ett gåband istället för att gå eller springa ute. Det finns även träningscyklar där du kan cykla utan att behöva köpa en egen cykel. Sedan brukar det alltid finnas en roddmaskin där du kan ro utan att sitta i en roddbåt på sjön.

På gym finns det även ett rum med träningsmaskiner som hjälper dig att bygga muskler. Det brukar ofta finnas en benpress som tränar de allra flesta musklerna i dina ben. Sedan finns det maskiner som tränar armar, rumpa och i stort sätt alla kroppens muskler. På ett gym finns det också ett rum med fria vikter. Fria vikter är träningsredskap som bland annat hantlar och skivstänger. Med fria vikter kan du själv bestämma hur mycket tyngd du vill ha i varje övning. I till exempel knäböj kan du använda dig av en skivstång där du sätter på valfri vikt. Tänk på att de flesta skivstängerna på gym väger minst 20 kg utan vikt, om du sätter på 10 kg viktplattor blir totalvikten 40 kg. Är du nybörjare är det alltid smart att börja med bara stången när du gör knäböj, annars finns det risk att du skadar dig. När du har blivit starkare kan du sakta men säkert öka vikten och efter ett tag kan du öka vikten ännu mer.

För att kunna träna på ett gym måste du vara medlem. Du kan enkelt köpa ett medlemskap i receptionen på de gym som du vill träna på. Vissa gym har även hemsidor där du kan köpa ditt medlemskap på nätet. Kostnaden för ett medlemskap varierar från gym till gym men du får räkna med att det kommer kosta dig några hundra i månaden men då får du fri tillgång till gymmet under öppettiderna. Om du vill bli medlem på ett gym kan du läsa mer på iforms hemsida.