Det finns många frågor som uppstår när man ska göra en bröstförstoring. Och det är väldigt viktigt att man tar reda på allting innan man väljer att gå vidare med ett sådant ingrepp, för att undvika komplikationer.

Går man i tankar om att genomgå en bröstförstoring, är det viktigt att man väljer en pålitlig klinik och läkare. Detta minskar risker för komplikationer och problem som kan uppstå efter en operation. Det första steget på denna resa är en konsultation med en kirurg som kan se över vad som behöver göras och vad man ska använda sig av. Det är även viktigt att man väljer säkra och bra implantat och Motiva är ett exempel på implantat av toppkvalitet. Med bra implantat minskar man också riskerna för komplikationer.

Om du är en aktiv person som tränar mycket är det väldigt viktigt att ta reda på hur det kommer bli med träningen efter en operation.

Att tänka på när du ska börja att träna efter en operation

Efter en operation får man inte anstränga sig, röra sig mycket eller träna på ett tag. Det tar cirka tre månader för en bröstförstoring att läka tillräckligt mycket för att man ska få kunna sätta igång med träningen igen.

Under tiden kan man självklart gå ut på promenader och power walks men man får inte lyfta tunga vikter eller styrketräna under läkningstiden. Detta är på grund av att kroppen behöver kunna läka och ta till sig implantatet som en del av själva kroppen.

Skulle man börja träna tidigare än rekommenderat kan det uppstå komplikationer med läkningen. Till en början riskerar man att få en infektion och dessutom kan ärren spricka upp eller läka sämre på grund av aktiviteten. Sedan kan även implantaten börja att flytta på sig och sätta sig fel. Därför är det oerhört viktigt att man ser till att vila och avstå från träning så länge som det rekommenderas.

Och därför är det även passande med promenader och power walks. På så sätt får man ändå möjligheten att röra på sig utan att behöva skada läkningen eller påverka sina resultat. Det är alltid viktigt att följa de rekommendationer som man får innan och efter sin operation. Dessutom brukar man ha ganska mycket smärta i början av läkningen och därför kan man inte heller träna under en period!