Det finns de människor som undviker att träna eftersom de är rädda för att lukta svett efteråt. Det de inte är medvetna om är att man med väldigt enkla medel kan dofta gott efter träningen. Hur hårt du än har tränat så har du stora möjligheter att dofta gott efteråt och i det här inlägget får du några tips på hur du kan dofta gott efter träning.

Parfym

Om du vill vara säker på att du doftar gott efter att du tränat är en parfym något som borde finnas med i din träningsväska. Det finns massor av goda dofter att välja bland som kommer göra att du doftar gott. Ett exempel på ett populärt parfymmärke är Dolce Gabbana som har parfymer för både dam och herr. Deras parfymer luktar både klassiskt och modernt på samma gång och kommer garanterat få dig att dofta gott, både inför dig själv och för andra. Många väljer att använda sig av parfym när de inte hinner duscha efter träning. Det kallas för att ta en raggardusch, vilket fungerar eftersom du med hjälp av parfymen döljer de mest otrevliga kroppslukterna. Parfymer sprayas på din kropp. Några ställen på kroppen som du kan spruta parfym på är på handledarna, bröstet, nacken och i håret. Det brukar vanligtvis räcka med 2-3 sprut med parfymen för att doften ska hålla i sig.

Dusch

Men om du vill vara säker på att du får bort all svett som kommer i samband med träning är det en dusch du ska ta. Även om du inte har tillgång till en dusch kan du tvätta av dina armhålor i handfatet för att få bort svettlukten. För att lukta gott ska du ta med dig en väldoftande duschkräm eller en gel som både luktar gott och tar bort svett och smuts från din kropp. Det finns även en hel del väldoftande och bra schampon och balsam som du kan ta med dig in i duschen för att både göra ditt hår rent och få det att dofta gott.

Deodorant

Efter att du har tvättat dina armhålor är det bra om du använder dig av en väldoftande deodorant om du vill vara säker på att du luktar gott efter träning. Det finns många olika deodoranter att välja bland. Om du gillar ett visst parfymmärke är det inte helt ovanligt att de även säljer deodoranter. Men något som kan vara bra att tänka på då är att köpa samma doft på deodoranten som på parfymen för att inte dofterna ska skära sig.

Kroppslotion

Om du både vill dofta gott och göra din kropp mjuk är det en kroppslotion du ska använda. En kroppslotion smörjer du på din kropp efter att du har duschat. Det finns många olika kroppslotions att välja bland som är både mjukgörande och doftar gott. En kroppslotion luktar inte lika starkt som en parfym.