Träningspass – Fokus Övre rygg och Stabilitet

Träningspass – Fokus Övre rygg och Stabilitet

Det var ett träningspass till med besök utav den grymme finnen. Härligt att träna med människor som har uppnått något här i livet med sin träning, grymt motiverande och det ger verkligen en törn till ens egna självkänsla 😛 Då man måste ge ännu mer för att sin träning ska ge resultat.

Jag har lärt mig en hel del dom senaste dagarna, både om träning och vad jag behöver göra för att fullända min egna kropp. Det är en härlig känsla som finns inom mig när jag går till gymmet och vet vad som behövs göras för att jag ska få en bättre tränad kropp. Det var en gång en grym polack som lärde mig en sak när jag var på Gymmet, nämligen: ”Vet du inte vad du ska göra på gymmet innan du kommer hit, så kan du lika gärna gå hem igen. Du tappar fokus, och då gör du ingen nytta.” Det är så sjukt sant, vet du inte vilka övningar eller muskelgrupp som du tänker köra på Gymmet just den dagen, så gör du allting halvdant och du förlorar motivation samt mål och därmed så kommer du ingenstanns i din träning.

Började dagens träningspass med att gå 10 minuter i rask takt till Gymmet.

Sedan vart det uppvärmning med hantlar och att träna övre mittendelen av ryggen. En skön övning som jag inte vet vad den heter, kan gå igenom den om det är något som är intresserad.

Sen så vart det Rygglyft, och idag så kändes det verkligen bra. Kroppen börjar komma ikapp, då detta är en relativt ny övning för mig så har den varit lite segstartad. Senast jag körde rygglyft så stanna jag på 80 kg och gjorde då en 8a. Här kommer dagens stats:

60×10

70×8

80×10

90×10

100×8

105×7

110×6

Slutsats: Grymt skönt att köra lite tyngre, känns bra i ryggen nu. Hoppas det ger resultat :).

Sedan drog jag igång med lite marklyft, men körde lite vader emellan. Så det blir först marklyft sen vader:) Here we go!

Marklyft

60×8

60×8

60×8

60×8

Vadpress

80×14

80×18

80×14

80×10

 

Sedan vart det varierande latsdrag och vadövningar. Dethär träningspassen var ett utav det bästa på länge. Jag älskade verkligen att få köra rygg. Det var skönt att få komma igång med lite marklyft även om det var lite jag tog. Huvudsaken är att det känns i ryggen, och det gör de ju nu. Nästa gång blir det ännu bättre. Underbart!

Blev en promenad hemmåt efter detta, det tog väll 45-50 minuter.

Slutsats utav träningspasset: Min rygg har blivit starkare på fler ställen, det är bra, känns som jag sträcker på mig mycket bättre än förut. Dock så behöver jag mer baksida axlar men det är en annan muskelgrupp ;).

 

Nu blir det formbild och att ta mått. Sen blir det att bara ta det lugnt inför morgondagens jobbdag och träningspass.

 

Kommentera gärna passet…. 🙂 Ha en bra kväll! 🙂

 

 

No Pain No Gain !