Lchf – efter klockan 7

LCHF – efter klockan 7

Som titeln beskriver så beskriver jag min så kallade ”Diet”. Eftersom vi har blivit så fasligt beroende utav att kalla våra måltider för något speciellt. Jag har sedan ett par set backs i mitt liv blivit tvungen att avbryta min träning mer eller mindre och har då lyckas lägga på mig en hel del lyckokilon. Detta är inget som jag varit stolt över direkt men som jag nu har börjat ta hand om och det går med en härlig fart, nedåt. Allt är dock kontrollerat och jag går inte ner mer än 1-2 kg i veckan. Detta är helt och hållet utan att jag svällter, tar långa morgonpromenader eller anstränger mig på något annat sätt. Vilket känns underbart!

 

Det hela går ut på att helt och hållet skippa kolhydrater efter klockan 19:00 varje dag. Detta är för att jag då behöver få slut på den energin som jag har stoppat i mig under dagen och går in för landning (förbereder mig för att kunna somna). Hur löser man detta då?

Jo, jag jobbar på ett kontor vilket gör att jag jobbar med kontorstider 08:00 – 17:00. Med detta så måste jag hinna: Att röra på mig+Köra hårt på gymmet. För att jag inte ska förlora så mycket muskelvikt så behöver jag all min energi till att faktiskt klara av att styrketräna på gymmet, samt att tillföra tillräckligt mycket med Protein. Jag lägger därefter även till ett 20-30 min gång på gåbandet efteråt. Och till detta lägger jag även till en rakt promenad emot gymmet på 10min. Mentaliteten till detta är: No Questions Asked . Det vill säga, jag får aldrig tvivla på att det inte kommer att fungera och ta bussen istället för att gå. Utan jag går, för det är det viktigaste i min träning. Att hålla igång.

 

Att äta lunch med kollegor, kan bli en mardröm för många. Då vi faktiskt gärna unnar oss mer än vad vi gör av med. Men detta ser jag inte som ett problem i min träning just nu. Jag väljer helt enkelt det alternativ som jag tycker att jag förtjänar just den dagen.

 

Dessa frågor ställer jag mig:

  1. Har jag tränat tillräckligt bra?
  2. Har jag gått ner något i veckan?
  3. Behöver jag verkligen det här?

 

Jag vet också hur resultatet utav allt detta kommer att få mig att må.

 

 

Att träna och äta sunt är inget jobbigt, bara du gör det till din livsstil. Därför har jag väldigt svårt att tro på de flesta så kallade dieter utan jag lever mest efter att hitta något som fungerar för mig, resten av mitt liv. Hur ska jag leva?

 

Jo, jag lever som jag lär och jag lär efter hur jag lever. Jag kommer alltid stöta på saker i mitt liv som ändrar mitt levnadssätt på ett eller annat vis. Men jag kommer alltid att behöva försöka ta hand om mig själv. Livet är för skört för att förstöras utav tråkigheter så jag skulle rekommendera alla därute att faktiskt ta hand om er, lev som ni bör och må bra.

 

Amor Vincit Omnia

 

//Rob

 

Etiketter: , , ,