No Pain No Gain – 7 tips om hur du lyckas på gymmet

Hur tränar jag så effektivt som möjligt?

  1. Sätt upp mål
  2. Ta gärna formbilder ( Dessa bilder hjälper dig att se resultat )
  3. Måttbandet är din vän, det är bättre än att väga dig.
  4. Titta efter ett schema och följ det. Variera dig gärna med jämna mellanrum. Tex, kör bara ett schema 2 månader sen byter du schema. Allt för att kroppen inte ska vänja sig.
  5. Behåll fokus.
  6. Tänk på vad du äter, din kost är väldigt viktig. Beroende på hur seriös du vill vara så kan du lägga ner mer eller mindre fokus i detta ämne. Dock så måste du äta bra för att se resultat.
  7. Cardio – En av de viktiga byggstenarna då du styrketränar, det är det inte många som vet. För att få den där kroppen som de flesta strävar efter så måste du ha kondition. Det räcker med att köra 3ggr i veckan, ca 30min. Eller fler gånger i veckan intensivt i ca 16 min.

 

Ta reda på varför du tränar

Många som tränar har inget mål och når därför inte så mycket resultat och tröttnar. Du behöver inte berätta om dina mål för någon men det är viktigt att du har klart för dig vad du vill göra med din kropp. Är du ny inom träning och precis kommit igång är detta väldigt viktigt för att du ska orka att fortsätta träna. Ta reda på  hur du själv vill lägga upp din träning, men tänk också därefter: Ju mindre jag gör, desto långsammare resultat. Dock så ska man inte överträna sig själv genom att köra 7 dagar i veckan och tro att man klarar av det. Ni har säkert hört uttrycket: No Pain No Gain (Vill man vara fin så får man lida pin).

 

Loggbok

Skriv gärna upp vilka övningar du gör varje dag. För dig själv, eller för att visa andra. Mät gärna de olika kroppsdelarna med jämna mellanrum (1 veckas mellanrum tex). Formbilder kan du ta varje morgon tex, varje dag om du vill. Dock så måste du själv förstå att det inte sker några mirakel ifrån dag till dag, dock över en längre tid. Och då kan det vara till ens fördel att kunna se tillbaka på hur man såg ut förr.

 

Vart kan jag lägga mina formbilder?

Det finns en nystartad sida där man får maila in sina bilder så ser dom till att dina formbilder hamnar på deras sida. Du kan även få en länk till din egna blogg eller sida igenom den sidan. Sidan ska endast hantera formbilder eller motivationsbilder och är till för just dig som vill ha nånstanns att gå för att se på dina resultat.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

No Pain No Gain /R